Home / Catalogus drukken
banner

Omdat het goed moet zijn

Veel producten worden via internet gepresenteerd, maar u kiest er voor om een gedrukte catalogus uit te geven. Dan is het belangrijk dat de kleuren in de gedrukte versie goed zijn. Wij drukken dan ook volgens de ISO 12647 standaard. Als de PDF goed is, dan is het drukwerk ook goed. En als u vragen heeft over het maken van een goede PDF, dan helpen wij u daarbij graag.

Voor een uitgever in de automobielindustrie drukken wij al jaren zijn boeken en catalogi. Dan moeten de kleuren natuurlijk wel kloppen. Zowel van de autolak, als die van de bekleding. Ook voor een paar bedrijven in de bloemenbranche mogen wij de catalogus drukken. Een goede kleur en scherp detail heeft absolute prioriteit bij deze catalogussen.

Bij het drukken van een catalogus gelden natuurlijk ook weer de andere zaken. Kan de catalogus wel door de brievenbus en in welke gewichtsklasse valt die? Wij willen u niet alleen op drukkosten, maar ook op verzendkosten laten besparen.

  • Al meer dan 7.000 titels boeken, catalogi en strips
  • Topkwaliteit voor een zeer scherpe prijs
  • Profiteer van onze kennis en ervaring
  • Wereldwijde productiecapaciteit

Wat klanten zeggen over het drukken van catalogi

Ik ben zeer tevreden over de manier waarop jij/jullie het proces hiertoe hebben begeleid, de communicatie en het ‘meedenken’. Enorm bedankt!!

avatar icon
Corine Griffioen Kunst van Corine

Dit was een grote operatie waarbij we enorm veel gevraagd hebben van onze goede leveranciers.

avatar icon
Harry de Bruin Brand Manager, Eden Hotel Group

Wij hebben het inkoopvoordeel van drukken in China en Oost Europa en het gemak van inkopen in Nederland.

avatar icon
Jack van Bragt Manager Inkoop

Klanten die bij ons hun catalogus laten drukken

De dikste catalogus die we nu drukken heeft 1.632 pagina’s en die hebben we teruggebracht van een 90 grams papier naar een special 70 grams papier. Voor de klant betekent dit jaarlijks niet alleen lagere drukkosten, maar ook veel minder opslag- en verzendkosten. Onze klanten voor catalogussen zijn ontwerpers en bedrijven. Die zitten dan o.a. in de farmacie, meubelbranche, automobieltechniek en bloemenwereld. Een mooie mix van klanten die elk hun eigen oplossing willen.

afbeelding

Een catalogus drukken

Goed drukwerk begint bij een goede PDF van de catalogus. Daar helpen wij dus bij. Vervolgens kijken wij de PDF na. U heeft het namelijk al zo vaak nagekeken, dat u verbeterpunten niet meer ziet. Een fris paar ogen doet wonderen. Vervolgens gaat de PDF naar de techniek, waar het bestand wordt omgezet naar een echt drukbestand. Daar krijgen wij eerst nog een proef van, die met de PDF vergeleken wordt, en dan starten we met drukken. Wilt u eerst een proef, dan overleggen we wat de kosteneffectiefste methode is. U bepaalt. Het mooie resultaat wordt op die locatie geleverd die u aan ons heeft doorgegeven.

Veel gestelde vragen

Hieronder een aantal van de veel gestelde vragen. Maar echt, neem even de moeite om met ons contact op te nemen. Misschien is een ander formaat, andere bindwijze, enz. toch echt beter voor u. Wij staan u graag te woord.

Hoe houd ik de catalogus zo dun mogelijk?

Dan kunt u het beste een iets getint machine gestreken papier (coated) nemen. Door de tint is het papier minder doorschijnend (een betere opaciteit). Bovendien is een gestreken papier relatief dunner dan een ongestreken papier.

Kunnen jullie ook catalogi maken met tabstansen?

Jazeker, we kunnen trapsgewijs stansen en dat is rechthoekig. De andere vorm is een halfronde zogenaamde “duimstans”. Een catalogus met tabstans heeft vanwege de extra bewerking wel iets meer tijd nodig om geproduceerd te worden.

Hoe zeker is dat berekende gewicht?

Het gewicht wordt berekend met een nauwkeurigheid van +/- 3%. We kunnen de techniek bij het afwerken ook nog vragen om het gewicht te controleren. Om de catalogus in een bepaalde verzendcategorie te laten vallen, kunnen we die dan ook nog een fractie kleiner snijden.

Hoe geven we bepaalde producten een andere uitstraling?

Deel de catalogus zo in dat je bepaalde katernen op een ander papier kunt drukken. Zo kun je prima schakelen van een natuurlijke uitstraling naar een glossie look.

E-mail

E-mailadres
info@publishersservices.eu

Bel ons

Telefoonnummer
0412 47 55 53