Eigen boek uitgeven met dé boekendrukker van Nederland

Uw eigen boek uitgeven is eenvoudiger dan u denkt. Dé boekendrukker van Nederland maakt het mogelijk!

Eigen boek uitgeven

Zelf uw eigen boek uitgeven met ondersteuning van De Boekendrukker van Nederland is eenvoudig.

.

Stap 1: Zelf uw eigen boek uitgeven met advies over de beste uitvoering van uw boek

Zelf uw eigen boek uitgeven en dat voordelig laten drukken. Het kan! Het formaat van uw boek, het te gebruiken papier, het gebruik van kleur en de bindwijze, hangt allemaal af van het gebruik van uw boek en de doelgroep. Als de oplage zo groot is dat gedrukt gaat worden, dan is het belangrijk om het formaat van uw boek af te stemmen op het formaat van de drukpers. Hierdoor vermindert u de kosten. Als het bij uw boek gaat om een roman, dan wilt u graag een rustig papier zodat de ogen van de lezer niet vermoeid raken.

Bij het zelf uitgeven van een boek dient u de oplage te bepalen. Bij oplages tussen de 50 en 250 exemplaren drukken wij digitaal en vanaf 250 exemplaren worden uw boeken in offset gedrukt. Dat is in elk geval prijstechnisch het beste.

Stap 2: Ondersteuning redactie

U bent ondernemend en u gaat zelf uw eigen boek uitgeven. U heeft een boeiend verhaal of verstand van de materie, maar u wilt uw opzet graag nog even spiegelen. Dat kan natuurlijk en dat doet u het liefst zo snel mogelijk in het proces. Wij kunnen u voor uw boek koppelen aan de juiste mensen waar u een klik mee krijgt.

Als u een Engelstalig boek wilt uitgeven, dan hebben wij ‘in huis’ een specialist die uw kopij kan controleren op taalfouten. Deze gediplomeerde “near native speaker” kreeg als toevoeging “Excellent performance” op zijn diploma.

Stap 3: Ondersteuning opmaak

Bij het uitgeven van uw boek dient de vormgeving afgestemd te zijn op de doelgroep. Wij hebben contacten met vormgevers van stripboeken t/m vormgevers van wetenschappelijk werk. Wij kunnen u in contact brengen met specialisten op elk gebied, bijvoorbeeld ook voor educatieve, management en historische uitgaven.

Ik begeleidde begin jaren ’90 al het Jaarverslag KNP (Kon. Nederlandse Papierfabrieken), dat door een vakjury werd gekozen tot best verzorgde jaarverslag. Ook recentelijk heeft een van onze klanten, een ontwerpbureau, het boek dat wij gedrukt hebben ingezonden voor best verzorgde boek. Dat zegt iets over onze kwaliteit.

Stap 4: Een ISBN en barcode voor uw boek

Heeft u voor uw boek een ISBN nodig? Dat ligt aan de wijze van distributie. Als het bijvoorbeeld een jubileumboek betreft waarvan u de logistiek zelf ter hand neemt of in samenwerking met de plaatselijke boekhandel, dan heeft uw boek geen ISBN nodig.

Verloopt de distributie echter via het boekhandelskanaal, Bol.com of Managementboek.nl, dan is het wel verstandig een ISBN aan te vragen. Wij kunnen dat ook voor u verzorgen en dan krijgt u er een barcode bij en sturen wij een exemplaar naar de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.

Stap 5: Drukken en binden bij eigen boek uitgeven

Zelf uw eigen boek uitgeven is een hele stap. Na al die voorbereiding en al dat harde werk wilt u een mooi eindresultaat. Dat gaat u bij ons bereiken, omdat wij u als geen ander kunnen adviseren over de juiste uitvoering van uw boek. U kunt bij ons langskomen, of wij sturen u modellen op en indien nodig maken we eerst een dummy. Voordat wij letterlijk op de “drukknop” drukken, weet u wat u geleverd krijgt. Een eigen boek uitgeven is al spannend genoeg.

Stap 6: Publiceren en verkopen

Zelf uw eigen boek uitgeven betekent natuurlijk dat u de sociale media inzet. Wellicht heeft u ook al goede contacten opgebouwd met de lokale en regionale pers. Dat kunt u allemaal zelf, maar hoe zit het nu met het verschil tussen wetenschappelijke, educatieve en algemene uitgaven? Wanneer moet u rekening houden met de wet op de vaste boekenprijs? Hoe zit het met boekhandelskorting en hoe zorgt u er voor dat die zo laag mogelijk is.

Ook hierover kunnen wij u adviseren zodat u niet onverwacht voor verrassingen komt te staan.

Klanten die zelf hun boek hebben uitgegeven

Wilt u zien wat wij zoal gemaakt hebben. Onderstaande links verwijzen naar de sites van enkele klanten die bij ons hun zelf uitgegeven boek hebben laten maken.

Kinderen bewust (op)voeden, Karin Janssen

Van Assepoester tot Polderprinses, Anje Ham en Jakob Schuiringa

De originele Citroën CX, Thijs van der Zanden

HARPOEN het boek voor echte mannen, Frank Schouten

Ieder het zijne, Frans Hendriksen

Met koken maak je vrienden, Josefien van Galen

Van IJsduiker tot IJsgors, Norbert Kwint, Arjen Poelmans en Cor de Vaan

NursesDNA Agenda 2016

Het Volkje van Rijnauwen

Doe mee met Schildpad en Aap

Brands Products Projects GBO Helmond


Dé boekendrukker van Nederland informeert en adviseert over het drukken van boeken 


Publishers Services bv

Obrechtstraat 3c, 5344 AT  OSS

Tel.: 0412 47 55 53

BTW-nr:  NL8186.21.047.B01

KvK: Eindhoven 17213433

E-mail: info@publishersservices.eu

Eigen boek uitgeven

Eigen boek uitgeven