Home / Handig om te weten / Papiersoorten voor boeken, catalogussen en strips

Papiersoorten voor boeken, catalogussen en strips

Voor uw drukwerk wordt alleen gebruik gemaakt van verantwoord papier. Al vele jaren geleden hebben de grote papierfabrikanten de herplantplicht op zich genomen. Dat is natuurlijk ook in eigenbelang, want door het planten van jonge bomen wordt de grondstof voor papier weer aangevuld.
De papierfabrikanten werken samen met overheidsinstanties en milieuorganisaties, om daar waar mogelijk ook een bijdrage te leveren aan de ecologische landschapsplanning. Er zijn trouwens nog maar enkele echt grote spelers over die papier maken voor boeken, brochures en tijdschriften.
De papierfabrikanten zijn vaak eigenaar van grote stukken bos. Met groot bedoelen we de oppervlakte van heel Nederland. Daarnaast worden bomen gebruikt van andere bosbouwers. Het is dan ook belangrijk om als papierfabrikant een goed monitoringsysteem te hebben waarmee de herkomst van de grondstof wordt gecontroleerd en vastgelegd. Vanuit de houtverwerkende industrie is enkele jaren geleden het FSC-keurmerk ingesteld. Er is sindsdien ook FSC-papier. Voor het drukken van uw boek en uw catalogus kunt u zowel in Nederland als in het buitenland gebruikmaken van FSC-papier.

FSC-papier voor het drukken van uw boek of catalogus
Het FSC-keurmerk geeft de zekerheid dat de grondstof voor het papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Voor een gemiddelde papiersoort komt de pulp vaak uit drie of vier verschillende bronnen. De papierfabrikanten waken er voor, dat de bomen niet afkomstig zijn uit een bos met hoge natuurwaarden. Het FSC-keurmerk geeft zekerheid over de herkomst van de grondstoffen.

Ecolabel papier voor uw drukwerk
Steeds meer drukwerk wordt op Eco-label papier gedrukt. Naast het FSC-keurmerk bestaan er namelijk ook andere labels voor papier, zoals het Europese Ecolabel. Het Ecolabel gaat nog verder dan het FSC-keurmerk. Niet alleen komen de nieuwe grondstoffen uit verantwoorde bossen, maar bij de productie zijn o.a. de volgende verbeteringen toegepast:
– Minder gebruik van chemicaliën
– Energiebesparende maatregelen
– Minder uitstoot
– Afvalbeheersing.

Wilt u echt milieuvriendelijk uw boek of catalogus drukken, kies dan een Ecolabel papier.
Gebruik indien mogelijk bij het drukken van uw boek of catalogus Ecolabel papier, of kies anders een papiersoort (merk) dat als FSC-papier leverbaar is. Houdt er rekening mee dat FSC-papier iets duurder is dan papier zonder dit label en dat hoeft bij Ecolabel papier niet zo te zijn.

Dé boekendrukker van Nederland,
Omdat het goed moet zijn.

Al meer dan 40 jaar ervaring in het boekenvak

En al meer dan 10.000 titels boeken, catalogi en strips

Topkwaliteit voor een scherpe prijs

Een uitstekende kwaliteit en het juiste drukwerk tegen een scherpe prijs

Grote kennis van boeken, strips en catalogi

We helpen u bij de keuze van het juiste papier en omslag.

Passende productiecapaciteit

Kleine of grote oplage? Geen probleem!

E-mail

E-mailadres
info@publishersservices.eu

Bel ons

Telefoonnummer
0412 47 55 53