Papier voor het drukken van boeken, catalogi en strips

Papier voor drukken boeken. Voor uw drukwerk maakt u bij het drukken alleen gebruik van verantwoord papier. Al vele jaren geleden hebben de grote papierfabrikanten de herplantplicht op zich genomen. Dat is natuurlijk ook in eigenbelang, want door het planten van jonge bomen wordt de grondstof voor papier weer aangevuld.

De papierfabrikanten werken samen met overheidsinstanties en milieuorganisaties, om daar waar mogelijk ook een bijdrage te leveren aan de ecologische landschapsplanning.
 Er zijn trouwens nog maar vier echt grote spelers over die papier maken voor boeken, brochures  en tijdschriften. UPM Kymmene, Stora Enso, SAPPI en SCA zijn wereldspelers die alle ook fabrieken hebben in Azië en Zuid-Amerika. Zo wordt het door ons veel gebruikte UPM Finesse en UPM Fine in China volgens hetzelfde recept gemaakt als in Finland en Duitsland.

Papier voor drukken boekenDe papierfabrikanten zijn vaak eigenaar van grote stukken bos. Met groot bedoelen we vele malen de oppervlakte van Nederland. Daarnaast worden bomen gebruikt van andere bosbouwers. Het is dan ook belangrijk om als papierfabrikant een goed monitoringsysteem te hebben waarmee de herkomst van de grondstof wordt gecontroleerd en vastgelegd.
Vanuit de houtverwerkende industrie is enkele jaren geleden het FSC-keurmerk ingesteld. Er is sindsdien ook FSC-papier. Voor het drukken van uw boek en uw catalogus kunt u zowel in Nederland als in het buitenland gebruikmaken van FSC-papier.

FSC-papier voor het drukken van boek en catalogus

Het FSC-keurmerk geeft de zekerheid dat de grondstof voor het papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Voor een gemiddelde papiersoort komt de pulp vaak uit drie of vier verschillende bronnen. De papierfabrikanten waken er voor dat de bomen niet afkomstig zijn uit een bos met hoge natuurwaarden. Het FSC-keurmerk geeft zekerheid over de herkomst van de grondstoffen. Daarom FSC-papier voor het drukken van boek en catalogus.

EU Eco-label papier voor drukwerk

Steeds meer drukwerk wordt op Eco-label papier gedrukt. Naast het FSC-keurmerk bestaan er namelijk ook andere labels voor papier, zoals het Europese Eco-label. Het Eco-label gaat nog verder dan het FSC-keurmerk. Niet alleen komen de nieuwe grondstoffen uit verantwoorde bossen, maar bij de productie zijn de volgende verbeteringen toegepast:

Papier voor drukken boeken– Minder gebruik van chemicaliën
– Energiebesparende maatregelen
– Minder uitstoot
– Afvalbeheersing.

Advies bij het drukken van uw boek of catalogus

Gebruik indien mogelijk bij het drukken van uw boek of catalogus Eco-label papier, of kies anders een papiersoort (merk) dat als FSC-papier leverbaar is.
 Houdt er rekening mee dat FSC-papier iets duurder is dan papier zonder dit label en dat hoeft bij Eco-label papier niet zo te zijn.


Dé boekendrukker van Nederland informeert en adviseert over het drukken van boeken 


Publishers Services bv

Obrechtstraat 3c, 5344 AT  OSS

Tel.: 0412 47 55 53

BTW-nr:  NL8186.21.047.B01

KvK: Eindhoven 17213433

E-mail: info@publishersservices.eu


Papier voor drukken boeken

Papier voor drukken boeken