Papiersoorten voor boeken, catalogussen en strips

 

Wij maken alleen gebruik van verantwoord papier. Al vele jaren geleden hebben de grote papierfabrikanten de herplantplicht op zich genomen. Door het planten van jonge bomen wordt de grondstof voor papier weer aangevuld.
De papierfabrikanten werken samen met milieuorganisaties, om ook een bijdrage te leveren aan de ecologische landschapsplanning. Er zijn trouwens nog maar enkele echt grote spelers over die papier maken voor boeken, brochures en tijdschriften.
De papierfabrikanten zijn vaak eigenaar van grote stukken bos. Met groot bedoelen we de oppervlakte van heel Nederland. Vanuit de houtverwerkende industrie is enkele jaren geleden het FSC-keurmerk ingesteld. Er is sindsdien ook FSC-papier. Voor het drukken van uw boek en uw catalogus kunt u zowel in Nederland als in het buitenland gebruikmaken van FSC-papier.

FSC-papier voor het drukken van uw boek of catalogus
Het FSC-keurmerk geeft de zekerheid dat de grondstof voor het papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Voor een gemiddelde papiersoort komt de pulp vaak uit drie of vier verschillende bronnen. De papierfabrikanten waken er voor, dat de bomen niet afkomstig zijn uit een bos met hoge natuurwaarden. Het FSC-keurmerk geeft zekerheid over de herkomst van de grondstoffen.

Ecolabel papier voor uw drukwerk
Steeds meer drukwerk wordt op Eco-label papier gedrukt. Naast het FSC-keurmerk bestaan er namelijk ook andere labels voor papier, zoals het Europese Ecolabel. Het Ecolabel gaat nog verder dan het FSC-keurmerk. Niet alleen komen de nieuwe grondstoffen uit verantwoorde bossen, maar bij de productie zijn o.a. de volgende verbeteringen toegepast:
– Minder gebruik van chemicaliën
– Energiebesparende maatregelen
– Minder uitstoot
– Afvalbeheersing.

Wilt u echt milieuvriendelijk uw boek of catalogus drukken, kies dan een Ecolabel papier.
Gebruik indien mogelijk bij het drukken van uw boek of catalogus Ecolabel papier, of kies anders een papiersoort (merk) dat als FSC-papier leverbaar is. Houdt er rekening mee dat FSC-papier iets duurder is dan papier zonder dit label en dat hoeft bij Ecolabel papier niet zo te zijn.

E-mail

E-mailadres
info@publishersservices.eu

Bel ons

Telefoonnummer
0412 47 55 53