Home / Stripboeken drukken
banner

Omdat het goed moet zijn

U wilt uw stripboek drukken. Dat vertrouwt u alleen aan de beste en meest ervaren mensen toe. U heeft geluk. Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring in het boekenvak en zorgen er als geen ander voor dat het drukken van uw boek vlekkeloos verloopt. Met ons ervaren team zijn wij voor u van grote waarde.
Professor Oja-Aha was het eerste stripboek die wij drukten en nu drukken wij voor meerdere klanten de stripboeken. Het worden dan mooie boeken en de tekenaars verdienen er dan eindelijk zelf ook aan.

Zorgeloos produceren en bijdragen aan het rendement van onze klanten, dat is onze drive.

  • Al meer dan 40 jaar ervaring in het boekenvak
  • Topkwaliteit voor een scherpe prijs
  • Grote kennis van boeken, strips en catalogi
  • Altijd een bij uw behoefte passende productiecapaciteit

Wat klanten zeggen over het drukken van boeken

Ik ben zeer tevreden over de manier waarop jij/jullie het proces hiertoe hebben begeleid, de communicatie en het ‘meedenken’. Enorm bedankt!!

avatar icon
Corine Griffioen Kunst van Corine

Dit was een grote operatie waarbij we enorm veel gevraagd hebben van onze goede leveranciers.

avatar icon
Harry de Bruin Brand Manager, Eden Hotel Group

Wij hebben het inkoopvoordeel van drukken in China en Oost Europa en het gemak van inkopen in Nederland.

avatar icon
Jack van Bragt Manager Inkoop

Klanten die bij ons hun boek laten drukken

Zo’n 90% van de boeken die wij drukken, maken wij in opdracht van uitgevers, vormgevers, bedrijven, enz. Zo’n 90% van onze klanten zijn particulieren die hun eigen boek uitgeven. Die klantenmix is voor onze klanten belangrijk. Wij hebben een groot volume, zodat we voordeliger kunnen werken en wij begrijpen dat de klant die zijn eigen boek uitgeeft, meer begeleiding nodig heeft. Het doel is gezamenlijk werken aan een mooi gedrukt boek, want dat is wat de klant wil en dat geeft ons voldoening en energie.

afbeelding

Proces om een boek te drukken

Een goed gedrukt boek begint bij een goede PDF, ook voor uw boek. Daar helpen wij dus bij. Vervolgens hebben wij een gedegen ingangscontrole. U heeft de pagina's namelijk al zo vaak gezien, dat u zelf de fouten niet meer ziet. Een fris paar ogen doet vaak wonderen. Vervolgens gaat de PDF naar de techniek, waar het bestand wordt omgezet naar een echt drukbestand. Daar krijgen wij eerst nog een interne proef van. Die proef vergelijken we met de PDF en dan starten we met drukken.
Wilt u eerst een proef, dan overleggen we wat daarvoor de beste methode is.
U bepaalt.
Vervolgens is het aan de techniek. Drukken, vouwen, naaien of lijmen, omslag er om, inpakken in dozen en dan op transport. Het mooie eindresultaat wordt op die locatie geleverd die u aan ons heeft doorgegeven.

Veel gestelde vragen

Staat uw vraag er niet bij, neem dan gerust contact met ons op. Misschien is een ander formaat, andere bindwijze, enz. toch echt beter voor u. Wij staan u graag te woord.

Op welke papier moet ik het boek maken?

Voor een puur leesboek past een romanpapier goed. Dat is rustig voor de ogen. Bij een boek met veel foto’s met veel details, is een (gestreken) machine coated papier het beste. Gaat het om studieboeken waarin geschreven moet worden, dan adviseren wij een houtvrij offset. Voor de ontwerpers die graag een speciaal papier willen, kijk dan eens bij de Lessebo-serie en de Munken-reeks.

Wat houdt de wet op de vaste boekenprijs in?

Die wet houdt in dat er voor alle aanbieders eenzelfde eindgebruikersprijs geldt. Er is wel de mogelijkheid voor een introductiekorting, maar ook die moet dan voor alle aanbieders toegankelijk en hetzelfde zijn. Het Commissariaat voor de Media houdt het toezicht en daar dient uw boek dan ook aangemeld te worden.

Is een ISBN verplicht?

Verplicht is een ISBN nooit, maar als u uw boeken via de boekhandel verkoopt, dan is een ISBN wel aan te raden. Via dit unieke nummer kunnen boekhandels, ook BOL.com, uw boek makkelijker leveren. Als het gaat om jubileumuitgaven of een uitgave van een bepaalde vereniging en is er een gecontroleerde distributie, dan kan het zijn dat een ISBN niet nuttig is.

Hoeveel boeken moet ik drukken?

Voor een regionale uitgave heeft u zomaar 15 presentexemplaren nodig en voor een landelijke uitgave, zomaar 40. Houdt u daar a.u.b. rekening mee bij het bepalen van de oplage. Verder hangt de oplage in grote mate af van de inspanning die u doet om de boeken te verkopen. Als u een goed boek heeft en u bent heel actief, druk dan minimaal 400 boeken. Dat maakt het voor u interessant en als het goed gaat dan bestelt u gewoon een tweede druk.

E-mail

E-mailadres
info@publishersservices.eu

Bel ons

Telefoonnummer
0412 47 55 53